Konu
:
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
4 adet orta boy ayva
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Ayva çekirdekleri
SERVİS İÇİN
Kaymak
Ceviz
Yapılışı:
Ortadan ikiye böldüğümüz ayvalarımızın kabuklarını soyuyoruz, içlerini çıkarıyoruz
İçlerini çıkarma işlemi sırasında ayva çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyuyoruz ( gıda boyası yerine onları kullanacağız renk vermesi için)
Çok derin olmayan bir tencereye ayvalarımızı dizip ortalarına önce eşit miktarda çekirdeklerini koyuyoruz, ardından bir kaşık yardımı ile şekeri ortaları dolacak şekilde ilave ediyoruz
Geri kalan şekerimizi tencereye olduğu gibi koyuyoruz
1 bardak suyumuzu da tencerenin içindeki şekere ilave edip kısık ateşte kapak kapalı şekilde renkleri pembeleşene kadar pişiriyoruz
Renkleri degiştikten sonra pişen ayvalarımızı yine çekirdekleri ile birlikte bir borcama alıp, tenceredeki şerbeti ile birlikte 180 derece fırında 15 dak
kadar pişiriyoruz
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis tabağına alıp, arzu edilirse kaymak ilave edip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul