Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi



Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi
  • 4 adet orta boy ayva
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Ayva çekirdekleri
  • SERVİS İÇİN
  • Kaymak
  • Ceviz



Yapılışı:
Ortadan ikiye böldüğümüz ayvalarımızın kabuklarını soyuyoruz, içlerini çıkarıyoruz İçlerini çıkarma işlemi sırasında ayva çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyuyoruz ( gıda boyası yerine onları kullanacağız renk vermesi için) Çok derin olmayan bir tencereye ayvalarımızı dizip ortalarına önce eşit miktarda çekirdeklerini koyuyoruz, ardından bir kaşık yardımı ile şekeri ortaları dolacak şekilde ilave ediyoruz Geri kalan şekerimizi tencereye olduğu gibi koyuyoruz 1 bardak suyumuzu da tencerenin içindeki şekere ilave edip kısık ateşte kapak kapalı şekilde renkleri pembeleşene kadar pişiriyoruz Renkleri degiştikten sonra pişen ayvalarımızı yine çekirdekleri ile birlikte bir borcama alıp, tenceredeki şerbeti ile birlikte 180 derece fırında 15 dak kadar pişiriyoruz Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis tabağına alıp, arzu edilirse kaymak ilave edip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla