10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usülü Halka Tatlısı Tarifi
Saray Usülü Halka Tatlısı Tarifi- 4 Su bardağı su
- 100 gr Margarin
- 7-8 Adet yumurta
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- ŞERBET İÇİN
- 7Su bardağı toz şeker
- 5 Su bardağı su
- Yarım Limon

Yapılışı
Geniş bir tencereye sıcak suyu, tuzu, şekeri, margarini, koyup kaynatıyoruz Kaynama başlayınca, ölçümüzdeki unu döküp tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kadar pişiriyoruz Ocağın üzerinden aldıktan sonra ara sıra karıştırarak ılık hale getiriyoruz ve hemen mikserimizin hamur karıştırıcısıyla yumurtaları birer birer kırıyoruz Son yumurtayı kırarken ölçümüzdeki nişastayı üzerine serpiyoruz Hiç topak kalmayacak şekilde mikserle karıştırıyoruz Hazırlamış olduğumuz hamuru elimizi hafif yağlayarak, cevizden küçük parçalar kopartıp, yuvalayıp, bastırıp parmağımızla ortasını delip halka şekline getiriyoruz Sonra soğuk yağın içine bırakıyoruz Tavamız dolduktan sonra ocağın altını yakıyoruz Hamurlarımız üste doğru çıkmaya başlayınca da kevgirle yavaş yavaş karıştırarak nar gibi kızartıyoruz ve yağını süzerek soğuk şerbetin içerisine batırıp, karıştırıp hemen başka bir kevgirle şerbetten servis tabağı alıyoruz
ŞERBETİN HAZIRLANIŞI
Bir tencereye şekeri, suyu, limonu koyup kaynatıyoruz Kıvamlı bir şerbet elde ediyoruz Ölçüyü azaltıp çoğaltabilirsiniz
Bu tarif Oktay Usta ile Lezzet Yolculuğu kitabından alınmıştır
|
|
|