Konu
:
Helva Keki Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Helva Keki Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Helva Keki Tarifi
Helva Keki Tarifi
240 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker
5 yumurtanın sarısı
5 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
425 gr (3 su bardağı) irmik
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gr (2/3 su bardağı) çekilmiş badem
1 kahve kaşığı çekilmiş karanfil
60 gr (1/2 su bardağı) badem (kabukları soyulup ikiye ayrılmış)
1 kahve kaşığı tuz
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız
22,5 cm'lik yuvarlak ve yayvan bir kek kabını 1 tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız
Kalan yağı orta boy bir kasede tahta kaşıkla, yumuşak ve kremamsı olana kadar dövünüz
Şekeri ve yumurta sarılarını ekleyip dövdükten sonra, limon kabuğu rendesini katınız
İrmiği, kabartma tozunu, çekilmiş bademi, karanfili kabuğu soyulup ikiye ayrılmış bademleri ve tuzu yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyiniz
Orta boy bir kasede yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcı ile kar haline getirip madeni bir kaşıkla irmik karışımına katınız
Karışımı kek kabına boşaltınız
Kabı fırının orta katına sürüp 40-50 dakika, kekin ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz
Kabı fırından çıkarıp 10 dakika soğutunuz
Keki kabından çıkarıp tel ızgarada tamamen soğuttuktan sonra, kare yada dikdörtgen biçiminde dilimleyerek servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul