10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Muhallebili Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Muhallebili Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
125 gr margarin veya tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
İç harcı için
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet limon suyu ve limon kabuğu rendesi
5 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
80 gr bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabındaki margarini avucumuzla sıkarak yumuşatıyoruz Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı koyup karıştırıyoruz 5 kaşık un döküp tekrar karıştırdıktan sonra kabartma tozunu, vanilyayı, pudra şekerini ilave edip, sonra da geriye kalan unumuzu koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkarıyoruz
Muhallebinin hazırlanışı: Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyup, çırpma teliyle karıştırarak ocak üzerinde pişiriyoruz Kaynamaya başlayınca limon kabuğunu, rendenin ince yerinden rendeleyip, suyunu sıkıp, muhallebiye ilave edip 1 dk kaynatıyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayıp avuç içerisinde açtıktan sonra, 1 tatlı kaşığıyla muhallebiden koyup, uçlarını birleştirip, parmak uçlarıyla birbirlerine kaynaştırıyoruz Yuvarladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz Fırından aldıktan sonra ılık hale gelince, benmari usulüyle eritilmiş çikolataya batırıp, servis yapıyoruz
|
|
|