Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kadayıf Lokması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kadayıf Lokması Tarifi



Sütlü Kadayıf Lokması Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler

1 adet yufka

1/2 kg kadayıf,

1 paket margarin,

1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

2,5 su bardağı toz şeker,

3 su bardağı süt

Yapilisi

Yufkayı düz bir zemine yayın

Margarini eritin

Yufkayı yağlayın

Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın

Margarini üzerine gezdirin

Çekilmiş cevizi serpin

Rulo yapıp, 1-2 saat dolapta bekletin

Ruloları 2,5 cm kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin

Orta ısılı fırında 20 dakika kızartın

Süt ve şekerle şerbet hazırlayın

Tatlı ılık, şerbet soğuk olunca, üzerine dökün

Cevizle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla