10-29-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ebruli Kek Tarifi
Ebruli Kek Tarifi
Malzemeler
2 bardak rende havuç
125 gr oda sıcaklığında margarin
yarım kutu labne peynir
3 yumurta
2 bardak kekun(yoksa 2 bardak un+1 paket kabartma tozu)
1 paket vanilya
2 avuç hindistan cevizi rendesi
2 avuç ceviz
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
8o gr bitter çikolata
1 portakal veya limon rendesi
1 bardak tozşeker
Üstü için: 1/2 paket süt kreması, 1/2 paket labne peyniri, pudra şekeri
Fırın 180 derece

Yapılışı
1 Oda sıcaklığındaki margarini, yumurtaları ve şekeri krema kıvamını alana dek çırpın
2 Labne peyniri de eklenip çırpmaya devam edin
3 Havuç rendesi, hindistan cevizi, ceviz, portakal veya limon kabuğu, tarçın, vanilya ve zencefili karıştırın ve tekrar çırpın
4 Un ve kabartma tozunu bir kapta birlikte eleyin, sonra karışıma ekleyin ve karıştırın
5 Bitter çikolatayı bıçakla kıyıp içine ekleyin ve fazla karıştırmadan, önceden ısıtılmış fırında pişirin
6 Çıkarıp soğuttuktan sonra, pudra şekeri, krema ve labneyi birlikte sertleşene kadar çırpın Yarısını ayırıp kakao ekleyin
7 Kalıptaki kekin üzerine önce beyaz kremayı yayın, üzerine kaşıkla kakolu kremayı toplar halinde koyun Tahta temiz bir çubukla birbirine karışacak şekilde ebruli şekiller oluşturun
|
|
|