Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı Sadrazam Lokumu Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Sadrazam Lokumu Tarifi



Fındıklı Sadrazam Lokumu Yapılışı Mazemeleri

MALZEMELER:

* 4 tane yumurta

* 4 fincan şeker (birer parmak noksan kullanın)

* 2-3 yemek kaşığı süt

* 5 fincan un

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket vanilya

* 1 limon kabuğu rendesi

Kreması İçin:

* 4 yemek kaşığı un

* 7 yemek kaşığı şeker

* 2,5 su bardağı süt (500 gr)

* 25 gr tereyağı

* 1 paket vanilya

Dışı İçin:

* 2 su bardağı süt (ılık olsun)

* 2 su bardağı hindistancevizi

* Muz ya da iri çekilmiş fındık

YAPILIŞI:

1 Yumurta ve şekeri en az 10 dakika mikserde çırpın Sütü ekleyip bir kez daha çırpın

2 Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın, üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin

3 Bu arada kremayı hazırlayın Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca vanilya ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın

4 Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin Bu parçaları tekrar enlemesine ikiye kesin, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane kek elde edin

5 Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe dışa alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın (iki ucu birleşse yeter)

6 Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin

7 En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin ve üzerine isterseniz meyveli yada çikolata sos döküp servis edin

Notlar:

1 Büyük fırın tepsisi kullanacaksanız 1,5 ölçü pişirin

2 Kremayı önceden hazırlarsanız bekleme süreniz azalır

3 Bekleme sırasında hazırladığınız pastaları mümkün olduğunca yanyana koyunki iyice yapışsınlar

Alıntı Yaparak Cevapla