Konu
:
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi
Dondurmalı Halley Tatlısı Tarifi
6 adet Halley
4 adet milföy hamuru
8 top vanilyalı dondurma
1 adet portakal
5-6 adet çilek
3-4 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve elinizle genişletin
6 adet silikon muffin kalıbının dışını yağlı kağıtla sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın
Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin
Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin
Soğuduktan sonra içine birer top vanilyalı dondurma koyun
Üzerine küp şeklinde doğranmış Halley yerleştirin
Portakalı 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın
Çilekleri de küp şeklinde doğrayıp, serpiştirin
Halleyin üzerine koyun
En üste tekrar 1 top dondurma yerleştirin ve çikolata sos gezdirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul