Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi



Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi

500 g kuru kayısı
2 ½ su bardağı toz şeker
2 l su
250 g ceviz
200 g kaymak

Bir litre kaynamış sıcak suda kayısıları yumuşayıncaya dek bekletin Yumuşayıp şişen kayısıları keskin bir bıçak yardımıyla, boylamasına ortadan ikiye açın Arasına yarım ceviz parçasını yerleştirdikten sonra tekrar kapatıp, yayvan bir kaba dizin Bir litre suda, şekeri karıştırarak iyice eritip, kaynatın Kaynayan şerbeti, cevizli kayısıların üzerine dökün Soğuduktan sonra en az üç saat buzdolabında dinlendirin Servisten önce üzerlerine, ikişer çay kaşığı kaymak ekleyip süsleyerek lezzetlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla