Konu
:
Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi
Kaymaklı Kayısı Dolması Tarifi
500 g kuru kayısı
2 ½ su bardağı toz şeker
2 l su
250 g ceviz
200 g kaymak
Bir litre kaynamış sıcak suda kayısıları yumuşayıncaya dek bekletin
Yumuşayıp şişen kayısıları keskin bir bıçak yardımıyla, boylamasına ortadan ikiye açın
Arasına yarım ceviz parçasını yerleştirdikten sonra tekrar kapatıp, yayvan bir kaba dizin
Bir litre suda, şekeri karıştırarak iyice eritip, kaynatın
Kaynayan şerbeti, cevizli kayısıların üzerine dökün
Soğuduktan sonra en az üç saat buzdolabında dinlendirin
Servisten önce üzerlerine, ikişer çay kaşığı kaymak ekleyip süsleyerek lezzetlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul