Konu
:
Pekmezli Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Tart Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Tart Tarifi
HAMURU İÇİN:
180 gram un
1/2 çay kaşığı tuz
100 gram margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
2-3 çorba kaşığı soğuk su
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı pekmez
1/2 su bardağı sıcak su
1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
150 gram ufalanmış bayat ekmek içi
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
Krem şanti
Tart hamuru malzemesinin hepsini iyice karıştırıp, ipeksi bir doku oluncaya kadar yoğuralım
Daha önceden margarin yağı ile yağladığımız 30 cm
çapındaki tart kalıbının dibine bastıra bastıra iyice yayalım
170°C'li fırında renk almayacak şekilde ön pişirme yapalım
Pekmezi, suyu, limonun suyunu ve kabuğunu ocakta bir taşım kaynatıp, soğutalım
Ufalanmış bayat ekmek içlerini de içine katıp, 1-2 kere karıştırdıktan sonra, fırından çıkardığımız yarı pişmiş tart hamurunun üzerine yayalım ve tekrar fırınlayalım
Fırında gevrekleşene kadar pişirip, çıkardıktan sonra, soğutalım
Üzerini krem şanti ile süsleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul