Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Tart Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Tart Tarifi



HAMURU İÇİN:

180 gram un

1/2 çay kaşığı tuz

100 gram margarin

1 çorba kaşığı tozşeker

1 adet yumurta

2-3 çorba kaşığı soğuk su

ÜZERİ İÇİN:

1 su bardağı pekmez

1/2 su bardağı sıcak su

1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi

150 gram ufalanmış bayat ekmek içi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:

Krem şanti

Tart hamuru malzemesinin hepsini iyice karıştırıp, ipeksi bir doku oluncaya kadar yoğuralım

Daha önceden margarin yağı ile yağladığımız 30 cm çapındaki tart kalıbının dibine bastıra bastıra iyice yayalım

170°C'li fırında renk almayacak şekilde ön pişirme yapalım

Pekmezi, suyu, limonun suyunu ve kabuğunu ocakta bir taşım kaynatıp, soğutalım

Ufalanmış bayat ekmek içlerini de içine katıp, 1-2 kere karıştırdıktan sonra, fırından çıkardığımız yarı pişmiş tart hamurunun üzerine yayalım ve tekrar fırınlayalım

Fırında gevrekleşene kadar pişirip, çıkardıktan sonra, soğutalım

Üzerini krem şanti ile süsleyerek servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla