Konu
:
Marmelatlı Ponçik Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Ponçik Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Ponçik Tarifi
Marmelatlı Ponçik Tarifi
4 su bardağı un
1 paket instant toz kuru maya (11 gr
'lık paket) (42 gramlık yaş mayanın yarısını da kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık süt
2 adet yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında beklemiş
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet limon kabuğunun rendesi
Unu derin bir kabın içine koyup üzerine tuzu serpiştirip elinizle iyice karıştın
Sonra kabartma tozu gibi ufak paketlerde satılan ve kullanımı pratik olan instant kuru mayayı tuzlu unun üzerine serpiştirin
Hamuru elinizle tekrar karıştırın
Yaş maya kullanacaksanız, elinizle ezip unun üzerine eklemeniz yeterli olacaktır, Tozşekeri serpip ılık sütü ve oda sıcaklığında bekleyen yumurtalarla birlikte yumurta sanlarını da ilave ederek yoğurmaya başlayın
Yaklaşık 2-3 dakika yoğuruduktan sonra hamurun üzerine oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağını ve limon kabuğu rendesini de katarak en az 4-5 dakika sıkıca yoğurun
Oldukça esnek, pütürsüz, ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olan hamurun üzerine hafif nemli bir bez örtün
Oda sıcaklığında hamurun iyice dinlenmesi ve kabarması için 40-50 dakika bekletin
Kabaran hamuru iki eşit parçaya bölün
Tezgahı hafifçe unlayın ve hamur parçalarından birini merdane yardımıyla 25 cm çapında açıp 8 eşit parçaya bölün
Üçgen parçaplan uzun kenarlarından başlayarak rulo haline getirin
İsterseniz her iki ucunu birbirine yaklaştırarak yıivarlak bir form verebilirsiniz
Diğer ha^ıur parçasını ise 8 eşit parçaya bölüp avucunuzun içinde yuvarlayın
Böylece yuvarlak şekilli ponçikler hazırlamış olacaksınız
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayın ve farklı şekillerde hazırladığınız ponçikleri aralıklı olarak tepsiye dizin
Fırına koymadan önce ponçikleri tepside 20 dakika daha bekletin
Ponçikleri 10 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika, üzerleri sarı-kahverengi oluncaya kadar pişirin
Fırından çıkanp soğumalarını bekleyin
Yanına özellikle franbuaz marmelatı koyarak ikram edin
Ponçikleri sandviç gibi açıp marmelat da sürebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul