Konu
:
Portakallı Halkalar
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Halkalar
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Halkalar
Portakallı Halkalar
Malzemeler:
200 gr
margarin (yumuşatılmış)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı
limon
suyu
2 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
2
portakal
kabuğu rendesi
1
yumurta
akı
35 gr
antepfıstığı
Yapılışı:
Margarin, şeker, vanilya ve
limon
suyu bir kasenin içine koyularak 5 dk
kadar mikserle çırpılır
Un, bir tutam tuz ve
portakal
kabuğu rendesi ilave edilerek tahta bir kaşıkla karıştırılarak hamur haline getirilir
Hamur dört parçaya ayrılır
Her biri 20 cm uzunluğunda rulolar haline getirilir
Rulolar 12-13 parçaya kesilip toplar yapılır
Hamur topları hafifçe unlanmış bir zeminde yuvarlanarak 15 cm uzunluğunda çubuklar oluşturulur
Oluşturulan çubuklar yağlı kâğıtla kaplanmış fırın tepsisine halkalar yapılarak aralıklarla yerleştirilir
Yumurta akı çırpılıp halkaların birleşim yerlerine sürülür üzerlerine uzunlamasına birer antep fıstığı konulur
Portakallı halkalar önceden ısıtılmış fırının 2
Rafına yerleştirilerek 120 derece ısıda 20-30 dk
kadar pişirilir
Halkaların üst kısmının beyaz alt kısmının hafifçe kızarmış olmasına dikkat edilmelidir
Halkalar tepsiden alınarak soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra
servis
tabağına yerleştirilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul