Konu
:
Hoşmerim Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hoşmerim Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Hoşmerim Tarifi
1 kg süt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 su bardağı toz şeker
250 gr irmek
Yarım su bardağı tuzsuz lor peyniri
150 gr tuzsuz badem
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Sütü bir tencereye alın ve sürekli karıstırarak, üzerine unu ekleyin
Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin
Tozseker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin
1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın
Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun
Sıvıyağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pembeleşene kadar kavurun
Kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini saglayın
Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletin
Soguk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul