Yalnız Mesajı Göster

Hoşmerim Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hoşmerim Tarifi



1 kg süt

1 çorba kaşığı un

1 adet yumurta

4 su bardağı toz şeker

250 gr irmek

Yarım su bardağı tuzsuz lor peyniri

150 gr tuzsuz badem

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Sütü bir tencereye alın ve sürekli karıstırarak, üzerine unu ekleyin Çırpılmış yumurtayı karışıma ilave edin Tozseker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve servis tabağına boşaltın Bademleri yarım saat sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun Sıvıyağı bir tavaya alıp bademleri içine atın ve hafif pembeleşene kadar kavurun Kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini saglayın Tatlının üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabında 1 saat bekletin Soguk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla