Yalnız Mesajı Göster

Hoşmerim Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hoşmerim Tarifi



500 gram lor peyniri

400 gram(2 su bardağı) süt

2 adet yumurta sarısı

1 su bardağı irmik

50 gram tereyağı veya margarin

500 gram toz şeker

500 gram lor peynirini, 2 su bardağı süt ile eze eze iyice karıştıralım Tercihen teflon bir tencereye koyup, kısık ateşte ocağın üzerinde tahta bir kaşıkla ezercesine karıştırarak pişirmeye başlayalım

2 adet yumurta sarısını ilave edip, yine karıştırarak kabarıncaya kadar pişirelim

Tavanın yanına bulaşan peynirler kurumaya başlayınca, 1 su bardağı dolusu irmik ve 50 gram kadar yağı ilave edip, karıştırmaya devam edelim

Karışım koyulaşıp da kendini toplayınca (katılaşınca) 500 gram toz şeker ilave edip, ezercesine karıştırarak, şekerin erimesini sağlayalım

Şeker eriyip de tatlımız yumuşayınca, karıştıra karıştıra tekrar koyulaşıncaya kadar (lapa kıvamı olacak) pişirelim

Servis tabağına koyup, ılık veya soğuk olarak servis yapalım

Not: Esas höşmerim tatlısı, süt kesiği ile yapıldığı halde herkesin süt kesiği yapamayacağını düşünerek biz lor peynirini tercih ettik

Alıntı Yaparak Cevapla