10-29-2012
|
#3
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hoşmerim Tarifi
500 gram lor peyniri
400 gram(2 su bardağı) süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı irmik
50 gram tereyağı veya margarin
500 gram toz şeker
500 gram lor peynirini, 2 su bardağı süt ile eze eze iyice karıştıralım Tercihen teflon bir tencereye koyup, kısık ateşte ocağın üzerinde tahta bir kaşıkla ezercesine karıştırarak pişirmeye başlayalım
2 adet yumurta sarısını ilave edip, yine karıştırarak kabarıncaya kadar pişirelim
Tavanın yanına bulaşan peynirler kurumaya başlayınca, 1 su bardağı dolusu irmik ve 50 gram kadar yağı ilave edip, karıştırmaya devam edelim
Karışım koyulaşıp da kendini toplayınca (katılaşınca) 500 gram toz şeker ilave edip, ezercesine karıştırarak, şekerin erimesini sağlayalım
Şeker eriyip de tatlımız yumuşayınca, karıştıra karıştıra tekrar koyulaşıncaya kadar (lapa kıvamı olacak) pişirelim
Servis tabağına koyup, ılık veya soğuk olarak servis yapalım
Not: Esas höşmerim tatlısı, süt kesiği ile yapıldığı halde herkesin süt kesiği yapamayacağını düşünerek biz lor peynirini tercih ettik
|
|
|
|