Konu
:
Kaymaklı Hulkum Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Hulkum Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Hulkum Tarifi
Kaymaklı Hulkum Tarifi
3 kilo şeker
300 gram ince nişasta
10 gram krimtartar
Su (kaldıracak kadar)
Kaymak
Nişastayı soğuk su içinde ezerek ayran gibi yapmalıdır
Güzelce astardan süzdükten sonra iki parmak arasında yapışkan bir vaziyet gösteren şerbetin içine, azar azar dökerek ve kaşıkla karıştırıp yedirmelidir
Krimtartarı da katıp, iyice karıştırarak tam kıvama gelince, badem yağıyla yağlanmış iki tepsiye ince dökmeli ve soğumasını beklemelidir
İki tabaka lokumun aralarına kaymaklar yayılarak, birbirine kapak edilip lokma lokma kesilmelidir
Kesilen lokmaları da, yarısı şeker ve yarısı nişastadan ibaret halitaya atmalı ve her tarafını unlayıp evde bir kavanozda saklamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul