Yalnız Mesajı Göster

Kadayıflı Fındıklı Baklava Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Fındıklı Baklava Tarifi



Kadayıflı Fındıklı Baklava Tarifi

Malzemeler :
1 Çay B Süt
1 Çay B Su Ve Sıvıyağ Karışımı
2 Çorba K Sirke
1 Yumurta
Yarım Kabartma Tozu
1 Fiske Tuz
Alabildiği Kadar Söke Un

Açmak İçin:
Nişasta

İç Harcı İçin:
1 Kase File Fındık
200 Gr Kadayıf

Üzeri İçin:
150 Gr Tereyağı
1 Çay B Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
6 Su B Toz Şeker
5 Su B Su
Yarım Limon






Hazırlanışı
Karıştırma kabına sirkeyi, suyu, sıvıyağı ve yumurtayı alıp çırpın Üzerine sütü dökün Karıştırdıktan sonra 10 kaşık kadar unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun Elde ettiğiniz hamuru ortalama 45 bezeye bölün Nişasta serperek merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp, üstüste koyun 45 tane açılmış hamuru 15erli 3 parçaya ayırın ve tepsi büyüklüğünde açın

Elde ettiğiniz 3 hamurdan birini yağlanmış tepsiye serin Üzerine kadayıf ve file fındık serpin Diğer kata da aynı işlemi yapın Son parça hamurla üzerini kapatın ve kenarlarını sıkıştırın Havuç dilimlerini elde etmek için; tepsinin tam ortasına yuvarlak bir fincan tabağı yerleştirin ve bıçakla etrafını kesin

Tabak oradayken kestiğiniz yuvarlağın kenarlarını havuç gibi dilimleyin Tabağı kaldırıp yuvarlak kalan kısmı da üçgen şekilde dilimleyin Küçük bir tavada tereyağını ve sıvıyağı eritin Dilimlenen hamurun üzerine kuru yer kalmayacak şekilde üzerine dökün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Şerbeti hazırlarken; şekeri, suyu ve limonu kaynatın Ilık şerbeti tatlı sıcakken dökün

Alıntı Yaparak Cevapla