Konu
:
Karışık Meyveli Pelte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Meyveli Pelte Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Meyveli Pelte Tarifi
Karışık Meyveli Pelte Tarifi
1 su bardağı portakal suyu
3 su bardağı su
100 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
60 gr (1/2 su bardağı) nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)
2 iri muz (kabukları soyulup, halka doğranmış)
2 portakal (kabuklan soyulup, dilimlere ayrılmış)
Büyükçe bir tencereye su, portakal suyu, şeker ve portakal kabuğu rendesini koyup, orta ateşe oturtunuz
Ağır ağır karıştırarak 1 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız
Yumurta teli ile nişastayı pürtüksüz hale gelinceye kadar çırpıp, tencerede kaynayan karışıma ekleyiniz
Nişastayı karıştırarak karışıma yedirerek, bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten alınız
Birer kişilik 8 kaseye muz ve portakalları eşit olarak yerleştiriniz
Tenceredeki pelteyi kaselere eşit olarak boşaltıp servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul