Konu
:
Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hazir Yufkadan Cevizli Baklava Tarifi
Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo baklavalık ince yufka,
250 gram tereyağı,
1 bardak iyice dövülmüş ceviz içi,
650 gram toz şekeri,
1 limonun suyu,
1+1/2 bardak su
Yapımı : Hazır olarak alınacak baklavalık yufka üst üste konur
Çok keskin bir bıçakla yufkalar 20 santim çapında bir tepsiye göre yuvarlak yuvarlak kesilir
Sonra bu yufkalardan bir dilimi, içi tereyağına bulanmış tepsiye serilir
Sonra hafifçe eritilmiş yağdan yarım çorba kaşığı kadar alınır ve bu yufka yaprağının üzeri yağlanır, ikinci bir yufka yaprağı serilir
Bunun üstü de aynı biçimde yağlanır
Kesimden artan parçalar yan yana getirilerek dizilir
Bunun da üzeri yağlanır
Böylece yufkanın yarısı tepsiye üst üste dizildikten sonra iyice dövülmüş ceviz içi yufkanın üzerine yayılır
Cevizlerin üzerine de geri kalan yufka yaprakları aynı biçimde araları yağlanarak döşenir
Yufkaların serilmesi işi bitince çok keskin bir bıçakla yufkaların dibine kadar ulaşacak biçimde dört köşe ya da baklava biçiminde yufkalar kesilir
Sonra tepsi orta ısılı bir fırına konur ve yufkaların üzerleri pembe bir renk alıncaya kadar yani bir saat kadar baklava pişirilir
Baklava pişerken bir tencereye birbuçuk bardak suyla toz şekeri ve limonun suyu konur ve onbeş-yirmi dakika kaynatılarak koyu bir şerbet durumuna getirilir
Baklavalar pişipte tepsi fırından alındıktan sonra on dakika bir kenarda soğutulur
Sonra bir fırçayla baklavaların üzerine yağ sürülür
Şerbet üzerlerine azar azar dökülerek yedirilir
Baklavalar iyice soğuyup şerbeti çektikten sonra tabaklara konur ve böylece servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul