Konu
:
Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi
Kalbi Yumuşak Kadayıf Tarifi
Malzemeler :
400 Gr
Tel Kadayıf
1 Çay B
Sıvıyağ
Muhallebisi İçin
2 Su B
Süt
1 Çay B
Toz Şeker
1 Tatlı K
Pirinç Unu
1 Tatlı K
Nişasta
1 Limon Kabuğu
Şerbeti İçin:
2,5 Su B
Toz Şeker
2 Su B
Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Kadayıfı ince ince doğrayın
Sıvıyağ dökerek harmanlayın
Yağlanmış yuvarlak, ortası çukur kalıba koyup elinizle iyice bastırın
Dilerseniz ortasına toz fındık ya da ceviz koyabilirsiniz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Sütü tencereye alın
Şekeri, pirinç ununu, nişastayı ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırarak pişirin
Topaklanmaması için sürekli karıştırmalısınız
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın
Fırından çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökün
Şerbeti çeken tatlıyı servis tabağına ters çevirin
Ortasındaki boşluğa kremayı dökün
Üzerine de limon kabuğu rendeleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul