Konu
:
Balkabaklı Tarçınlı Muffin Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Tarçınlı Muffin Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Tarçınlı Muffin Tarifi
1 su bardağı dolusu kabak püresi
1,5 su bardağı tozşeker (kahverengi tozşeker de kullanabilirsiniz)
4 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket (2 tatlı kaşığı) karbonat
2 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı yenibahar (isteğe bağlı)
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
2,5 su bardağı un
Bu hamur çok kabarır ve büyük bir kalıpta pişmesi gerekir
En az 30 santim çapında yuvarlak ya da aynı boyutlarda kare ya da dikdörtgen kek kalıbı kullanılması gerekir
Yaklaşık 150 gr balkabağı soyulup kuşbaşı et formunda doğrandıktan sonra küçük bir çelik tencereye koyulur
Üzerine Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su eklenip kısık ateşte, kabak iyice yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra ocaktan alınır
Varsa suyu süzülüp ılık hale gelmesi beklenir
Ilık hale gelince çatalla ezilip bir su bardağına doldurulur
Bu tatlı için 1 su bardağı dolusu şekersiz balkabağı püresi kullanacağız
Diğer taraftan, oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar derin bir kanştırma kabına koyulur
Tozşeker ve sıvıyağ da eklenip mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla 2-3 dakika kadar çırpılır
Üzerine püre halindeki balkabağı ve fındık ilave edilip kaşıkla tekrar kanşbnlır
Son olarak, karbonat un, tarçın ve varsa yenibahar eklenip çatal ya da tel çırpıcıyla kanşhnlmaya devam edilir
Varsa 1 tatlı kaşığı toz ya da rendelenmiş muskat da ilave edilebilir
Sonuçta kek hamurundan daha katı, nerdeyse patates püresi kıvamında bir hamur elde edilir
Mafin kalıplan sıvıyağla iyice yağlanır
Kek hamurundan kaşıkla alınarak kalıplara ağızlannda bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurulur
Bu bir parmak keklerin kabarma payıdır
5 dakika önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ve alt üst konumuna ayarlanmış fırında 40 dakika pişirilip çıkarılır
Ilık hale gelmesi beklenip kalıptan çıkanlır
İstenirse hazır çikolata sosu pişirilip üzerine gezdirilebilir
Çok yakışacaktır
Not: Bu kek çok kabaracağından üzerinde çatlaklar meydana gelebilir
Ancak çok lezzetli bir kektir
İstenirse üzeri hazırlanacak herhangi bir sosla kapatılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul