Konu
:
Cevizli Basma Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Basma Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Basma Kadayıf Tarifi
Cevizli Basma Kadayıf Tarifi
Malzemeler :
750 Gr
Yaş Kadayıf
100 Gr
Tereyağı
100 Gr
Margarin
1 Tatlı K
Pekmez
300 Gr
Ceviz
Şerbeti İçin:
1,5 Kg
Toz Şeker
1 Lt
Su
Yarım Limon
Hazırlanışı
Tepsinizi tereyağıyla iyice yağlayın
Kadayıfı elinizle koparıp diderek tel tel ayırın
Yağladığınız tepsiye kadayıfın yarısını alın
Elinizle bastırın
Üzerine dövülmüş cevizi dökün
Kalan kadayıfı üzerine serperek koyun ve başka bir tepsiyle üzerine iyice bastırın
Püf noktası iyice sıkıştırılmasıdır
Üzerini kapakla ya da tepsiyle kapatarak bir ağırlık koyup yarım saat bekletirseniz daha iyi sıkıştırabilirsiniz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Altı kızarınca ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatın
Fırından çıkan sıcak tatlıya şerbeti de sıcak halde dökün
Üzerini yeşil toz fıstıkla süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul