Konu
:
Zeytinli Tavuklu Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Tavuklu Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Tavuklu Kek Tarifi
ZEYTİNLİ TAVUKLU KEK TARİFİ
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
3 adet orta boy havuç
2 adet kabak
200 gram bezelye
10 adet çekirdeksiz sıyah zeytin
1 adet kırmızı biber
2 adet tavuk bulyon
1 su bardağı üzüm sirkesi
6 adet yaprak jelatin
Yapılışı:
Suyu bir tencereye alıp, içine dörde böldüğünüz havuç,kırmızı biber ve kabağı ekleyin
Üzerine bezelye, tavuk bulyon ve üzüm sirkesini katın
Sebzeler yumuşayana kadar haşlayıp sudan çıkarın
Havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın
Tavuk göğsünü de ayrı bir kapta 10-15 dakika haşlayıp süzün
Sebzeleri kaynattığınız sudan 3 su bardağı suyu derin bir kaseye alın
Jelatinleri yumuşaması için önce buzlu suda 5-10 dakika bekletin
Daha sonra sebzeleri haşladığınız suyun içine atıp erimesi için karıştırın
Jelatinli suyu iyice soğuyana kadar bekletin
Orta büyüklükte dikdörtgen bir kek kalıbına, kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin
Kabın dibine jelatinli sudan 1 kepçe dökün
Derin bir kapta sebzelerle, haşlanmış tavuk etini ve çekirdeksiz zeytini mutfak robotundan geçirin
Üzerine jelatinli suyu gezdirin
Kabı donması için buzdolabında bir gece bekletin
Kalıptan kolay çıkması için sıcak suyun içinde 1-2 dakika bekletin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın
Daha sonra dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul