Konu
:
Cevizli Pankek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Pankek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Pankek Tarifi
Pankek hamuru için;
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1 su bardağı ılık süt
2 tepeleme yemek kaşığı pudraşekeri
5 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Ayrıca, 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Pankeki yapmak için;
yumurtaları derin bir kaba kırın
Tuzu ekleyip tel çırpıcı ya da mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika çırpın
Hafifçe ılıttığınız ılık sütü, pudraşekeri, karbonat ve unu ilave edip koyu ayran kıvamında bir hamur elde edinceye kadar, 2-3 dakika daha çırpın
Son olarak, cevizi katıp iyice karıştırın ve oda sıcaklığında yaklaşık 25-30 dakika dinlendirin
Diğer taraftan, krep tavasını ya da küçük boy bir teflon tavayı, 2 yemek kaşığı sıvıyağa batırdığınız kâğıt mendille yağlayıp tavayı orta ısılı ateşte kızdırın
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı dolusu alıp yakın mesafeden kızgın tavaya aktarın
Aynı şekilde üç-dört tane daha dökün
Tavayı hafif hafif sallayarak hamurları tavaya hafifçe yayın
Altı pişen pankekleri maşa ya da spatulayla çevirip diğer yüzünü de pişirin
Tavayı ara sıra yağa batırdığınız kâğıt peçeteyle yağlayıp pankeklerin hepsini pişirin ve üst üste koyarak bir tabakta biriktirin
Üzerlerine bal, reçel, akçaağaç şurubu ya da mısır şurubu gezdirip sıcak ya da ılık olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul