Yalnız Mesajı Göster

Hurma Muz Ve Portakal Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurma Muz Ve Portakal Tatlısı Tarifi



Hurma Muz ve Portakal Tatlısı Tarifi

8 muz

500 gr hurma (çekirdekleri çıkarılmış)

2 portakal (kabukları soyulmuş)

375 gr (1+1/2 su bardağı) krema

300 gr sütsüz (bitter) çikolata (rendelenmiş)

Muzları dilimleyiniz Hurmaları ortalarından ikiye bölünüz Portakalı dilimlerine ayırınız

Muzların aşağı yukarı yarısını orta boy bir servis tabağına döşeyip, üstüne (1/4 su bardağı) krema dökünüz Hurmaların yarısını kremalı muzların üstüne yayıp, üstüne 1/4 su bardağı krema daha dökünüz Portakal dilimlerinin de yarısını döşeyip, 1/4 su bardağı krema dökünüz En üstte krema kalacak biçimde aynı işlemi meyveler bitene kadar tekrarlayınız

Meyve kasesini buzdolabında en az 1 saat, iyice soğuyana kadar bekletiniz

Üstüne çikolata rendesini serpip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla