Konu
:
Fıstık Kreması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstık Kreması Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstık Kreması Tarifi
Fıstık Kreması Tarifi
150 gr tereyağı
125 gr çok ince çekilmiş fıstık veya badem
185 gr pudra şekeri
10 gr su
1 damla yeşil şekerci boyası
Fıstıklar 2 bardak suda bir taşım kaynatıldıktan sonra, iç kabukları ayıklanır, sonra da bunlar bir ya da iki
gün
güneş veya mangal altında bırakılarak fıstıkların kuruması sağlanır
Sonra bunlar, çok ince öğüten bir badem makinesinden geçirilerek öğütülür
(Makine yoksa aynı iyi havanda da yapabilirsiniz
)
Sonra makineden geçirilmiş olan bu fıstıklar bir kaba koyularak üstlerine dökülecek olan 185 gram pudra şekeriyle birlikte telle 10 dakika çırpılarak beyaz ve pomat haline getirilmiş 150 gram tereyağı ya da margarin katılarak telle tekrar çırpılarak hamur haline getirilir
Bundan sonra, bu karışıma; 10 gram su, bir damla da yeşil şekerci boyası katılarak bir demir ıspatula ile bunlar iyice karıştırılarak hafif yumuşamış ve az yeşilimsi bir krema haline getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul