Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi



Kremalı Tel Kadayıf Tarifi

Malzemeler

1 kg tel kadayıf

2 çorba kaşığı tereyağı

Kreması için:

4 su bardağı süt

4 çorba kaşığı tozşeker

8 çorba kaşığı irmik

5 çorba kaşığı margarin

Şerbeti için:

4 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerine:

Kaymak

İncir dilimleri

Yapılışı

KREMAYI hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Şerbeti için, su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın Diğer taraftan kadayıfı eritilmiş tereyağı ile harmanlayın Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin Kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökün Kadayıf şerbeti çekince dilimleyin Üzerine kaymak ve incir dilimleri koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla