Konu
:
Kremalı Tel Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Tel Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Tel Kadayıf Tarifi
Kremalı Tel Kadayıf Tarifi
Malzemeler
1 kg tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine:
Kaymak
İncir dilimleri
Yapılışı
KREMAYI hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın
Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Şerbeti için, su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun
Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin
1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Diğer taraftan kadayıfı eritilmiş tereyağı ile harmanlayın
Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin
Kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbet dökün
Kadayıf şerbeti çekince dilimleyin
Üzerine kaymak ve incir dilimleri koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul