Konu
:
Sultan Aziz Tatlisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Aziz Tatlisi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Aziz Tatlisi Tarifi
SULTAN AZİZ TATLISI Tarifi
MALZEMELER:
Bir buçuk kahve fincanı Pirinç Unu
Yarım kahve fincanı Mısır Nişastası
7 su bardağı Süt
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk su
bir tutam tuz
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmuş)
1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu
HAZIRLANIŞI: Bademleri robottan geçirin
Üzümleri yıkayıp süzün
Bir tencereye 7 su bardağı süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri koyup orta ateşe kaynatın
Bu arada bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın
Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak bu karışımı ekleyin
Süt boza kıvamına gelince, ezilmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı üzümü atın
Karıştırarak tatlıya yedirin ve hemen ateşten alın
Tatlıyı kaselere boşaltıp soğutun ve dilediğiniz şekilde süsleyip, dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul