Yalnız Mesajı Göster

Kekunlu Mücver Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekunlu Mücver Kek Tarifi



2 adet orta boy yeşil dolmalık kabak

2 adet orta boy kuru soğan

1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber

Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı

1 yemek kaşığı kuru nane, kuru fesleğen

3 adet yumurta

1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

2 su bardağı sade kekun

Dolmalık kabaklann sapını kesip yıkadıktan sonra soymadan rendeleyin Suyunu sıkıp derin bir kaba koyun Soğanları da rendeleyip sıktıktan sonra aynı kaba aktarın Zeytinyağı, tuz, pul biber, nane ve fesleğeni ekleyip çatal yardımıyla iyice karıştırın

Üzerine yumurtaları kırıp tekrar karıştırdıktan sonra peynir ve kekunu ilave edin ve karıştırmaya devam edin Koyu boza kıvamında, mücvere benzer bir karışım elde edeceksiniz

25-30 santim çapındaki yuvarlak bir borcamı ya da kelepçeli kek kalıbını iyice yağlayın

Karışımı yağlanmış kalıba aktarıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltin

5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 40-45 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın Dilimleyerek ılık olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla