Konu
:
Kekunlu Mücver Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kekunlu Mücver Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kekunlu Mücver Kek Tarifi
2 adet orta boy yeşil dolmalık kabak
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane, kuru fesleğen
3 adet yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 su bardağı sade kekun
Dolmalık kabaklann sapını kesip yıkadıktan sonra soymadan rendeleyin
Suyunu sıkıp derin bir kaba koyun
Soğanları da rendeleyip sıktıktan sonra aynı kaba aktarın
Zeytinyağı, tuz, pul biber, nane ve fesleğeni ekleyip çatal yardımıyla iyice karıştırın
Üzerine yumurtaları kırıp tekrar karıştırdıktan sonra peynir ve kekunu ilave edin ve karıştırmaya devam edin
Koyu boza kıvamında, mücvere benzer bir karışım elde edeceksiniz
25-30 santim çapındaki yuvarlak bir borcamı ya da kelepçeli kek kalıbını iyice yağlayın
Karışımı yağlanmış kalıba aktarıp üzerini kaşığın tersiyle düzeltin
5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 40-45 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın
Dilimleyerek ılık olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul