Yalnız Mesajı Göster

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistancevizli Kurabiye Tarifi



Hindistancevizli Kurabiye Tarifi

MALZEMELER
Sade Hamur Malzemesi:
3 Su Bardağı Un
2 Yumurta
15 Çay Bardağı Su
1 TatlıKaşığı Sirke
9 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Kaşığı Tuz

Hindistancevizli Hamur Malzemesi:
4 Çorba Kaşığı Margarin
15 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Un
1/2 Çay Kaşığı Vanilya
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
İç Malzemesi:
2 Çay Bardağı Tozşeker
6 Yumurta Akı
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Tatlı Kaşığı Sirke

YAPILIŞI
Sade hamur malzemelerinden un,su,yumurta,sirke,tuz ve 3 çorba kaşığı margarini karıştırıp yoğurunHazırladığınız hamuru 15 dkdinlendirinDinlenen hamuru tezgah üzerine yayın6 çorba kaşığı margarini üzerine yayarak hamuru ikiye katlayınHamuru dikdörtgen açın ve beşe katlayınBu işlemi bir kez daha tekrar edinHamuru beşe katlanmış olarak 30 dk dinlendirin
Hindistancevizli hamur için;margarin, pudra şekeri, vanilya, un ve hindistancevizini karıştırıp yoğurun İç malzemesi için hindistancevizi, şeker, yumurta akı ve teryağını kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Karışıma sirke ve tuzu da ekleyerek 2 dk Daha karıştırın Hazırladığınız sade hamuru tezgahın üstüne açıp,hindistancevizli hamuru üzerine yayın
Hamuru ikiye katlayın Dikdörtgen açarak beşe katlayıp yarım santim kalınlığında açın İç malzemesini açtığınız hamurun üzerine yayın Hamuru dikdörtgen veya yuvarlak keserek 180 derecede 10 dk pişirin Pişirdiğiniz kurabiyeleri hindistancevizi ile süsleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla