10-29-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
Hindistancevizli Kurabiye Tarifi
Yaklaşık 65 adet için;
MALZEME;
Hamur:
250 gr yumuşak tereyağı,
100 gr pudraşekeri,
200 gr nişasta,
70 gr un,
30 gr kakao,
50 gr hindistancevizi sütü pudrası
İçi:
120 gr ananas şekerlemesi,
Garnitür:
80 gr pudraşekeri,
10 gr hindistancevizi sütü pudrası,
1-2 kaşık limon suyu,
30 gr ananas şekerlemesi
1 Tereyağı, pudraşekeri, nişastayı, unu, kakaoyu ve süzülmüş hindistancevizi sütü pudrasını pürüzsüz hamur haline getirin Üzerine örtün ve 30 dakika soğutun
2 Ananas parçalarını küp halinde doğrayın Fırını 180 dereceye ayarlayın
3 Ellerinizi unlayın Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, bastırın, üzerine bir miktar ananas koyun Kurabiyeleri kağıtlı bir tepsiye dizerek 15 dakika pişirin, ılınmaya bırakın
4 Pudraşekeri, hindistancevizi, limon suyu ve ananas dilimleri ile garnitür yapın
|
|
|