Yalnız Mesajı Göster

Şeftali Marmelati Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftali Marmelati Tarifi



ŞEFTALİ MARMELÂTI

Kullanılacak malzeme :
1 kilo şeftali ezmesi,
850 gram toz şekeri,
1 limonun suyu

Yapımı :
Olgun şeftaliler bol suda iyice yıkanır İkiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır Çok olgun olan şeftaliler doğrudan doğruya süzgece konur ve ezme haline getirilir, (Biraz sert olanlarını bir kilo şeftaliyi yarım bardak suyla hafifçe kaynattıktan sonra süzgeçten geçirmeli) Ezme tartılır bir kiloya 850 gram şeker hesabiyle şekeri hazırlanır Sonra önce ezme bir kapla ateşe oturtulur İsınan ezmeye azar azar şekeri karıştırılır ve tahat kaşıkla karıştırılarak tatlı, marmelât koyuluğuna gelinceye kadar kaynatılır Marmelât, kıvamını bulunca limonun suyu dökülür ve bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilecek tatlı, kuru ve temiz kavanozlara boşaltılır Kahvaltıda, tart ve turta yapımında' kullanılır Bu marmelâtı uzun süre saklamak İsteyenler ise marmelât konservesi bahsinde anlatılan işlemleri yaptıktan sonra soğuk kavanozları kuru ve serin bir yere kaldırırlar

Alıntı Yaparak Cevapla