Konu
:
Kayisi Reçeli Kireç Suyunda
Yalnız Mesajı Göster
Kayisi Reçeli Kireç Suyunda
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayisi Reçeli Kireç Suyunda
KAYISI REÇELİ (KİREÇ SUYUNDA)
Malzeme:
1 kg
taze, suyu az, sert kayısı
6 su bardağı şeker
Yapılışı:
Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın
Kireçli su yapın
(Bir kaba biraz kireç atın, su koyun ve karıştırın
Sonra kireçler dipte toplanınca yukarıdaki suyu alın)
Bu kireçli suda kayısıları 6-7 saat bırakın
Kayısıları çıkardıktan sonra bol sıcak su ile yıkayın
Bir tencereye şekeri ve onu iki parmak aşacak kadar su koyup, kaynatın
Şurup kıvamına gelince kayısıları içerisine atıp bir taşım kaynatın ve delikli bir kepçe ile kayısıları çıkarın
Delikli bir kapta bir gün süre ile bekletin
Süzülen suyu şuruba ilave edip tekrar kayısılarla birlikte kaynatın
İki kere daha bu işlemi yapın
Sadece arada iki saat kadar bekletin
Son kaynamadan sonra şurubuyla birlikte kavanozlara koyup, soğuduktan sonra kapaklarını kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul