Konu
:
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi
Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi
3 adet şeftali
1 paket kabartma tozu
150 gr toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
175 gr sana yağı
175 gr un
Fırınızı 190 derecede ısıtın
Kek kalıbınızı yağlayın
Sanayı eritin, ılımaya bırakın
Limonun suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyin
Unu, kabartma tozunu ve muskatı geniş bir kaseye birlikte eleyin
Şekeri, limon kabuğu rendesini ve portakal kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştırın
Ayrı bir kapta yumurtayı hafifçe çırpın
Yumurtaya erimiş Sanayı sütü, limon suyunu ilave edip karıştırın
Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın
Sıvı karışımı içine katın ve tahta bir kaşıkla alt üst ederek yavaş yavaş karıştırın
Hamur haline geldiği anda karıştırmayı bırakın
(Pürüzsüz bir kek hamuru elde etmeye çalıştığınız taktirde kekiniz sert olacaktır
) Kek karışımını, yağlanmış kek kalıbına boşaltın
Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında kekinizi 35-40 dakika pişirip, 10 dakika kalıbın içinde soğuttuktan sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul