Konu
:
Kuru Erik Reçeli Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Erik Reçeli Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Erik Reçeli Tarifi
KURU ERİK REÇELİ
Malzeme:
Yarım kg
kuru erik
6 su bardağı şeker
1 limonun suyu
Yapılışı:
Kuru erikleri yıkayıp sıcak suyun içerisinde bir gece dinlendirin ve ertesi gün suyunu iyice süzün
Bir tencereye şekeri ve üzerini iki parmak geçecek kadar suyu koyup, güzelce kaynatın
İçerisine kuru erikleri katıp koyulaşıncaya, reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın, varsa köpükleri alın ve kavanozlara dökün
Soğuduktan sonra kapakları kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul