Konu
:
Unsuz Havuçlu Kek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Unsuz Havuçlu Kek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Unsuz Havuçlu Kek Tarifi
Unsuz Havuçlu Kek tarifi
Malzemeler:
(20cm kek kalıbı için)
- 4 adet Yumurta Sarısı (80 gr)
- 40 gr
bal
- 120 gr
iyi rendelenmiş havuç
- 1 yemek kaşığı rom (opsiyonel) 15ml
- 1 çay kaşığı vanilya özütü 5 ml
Yada ½ paket vanilin
- 180 gr
iyi çekilmiş badem tozu
- 4 adet yumurta beyazı (120 gr)
- 1 tutam tuz
- 100 gr
toz şeker
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1- 20 cm
lik kek kalıbının alt kısmını hafifçe yağlayarak aynı çapta kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirin
Kalıbın yan yüzeyini yağlamanıza gerek yok
2- Toz bademi tavaya alarak düşük ateşte karıştırarak biraz kavurun
Kavurmak bademin nemini alıp tadının daha baskın hissedilmesine yol açacaktır
3- Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını tuz ve şekerle birlikte köpük haline gelene kadar çırpın
(Çok sert olmamalıdır)
4- Yumurta sarılarını bal ile yüksek hızda 2-3 dakika kabarıp beyazlaşana kadar çırpın
5- Rende havuçları(suyuyla birlikte),rom ve vanilyayı karıştırın
6- Elekten geçirdiğiniz toz bademi ekleyip karıştırın
7- Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla karışıma söndürmeden ekleyin
Fazla karıştırıp sulanmasına izin vermeyin
8- Hamuru kek kalıbına döküp 190 C de ısıtılmış fırına verin
10 dakika bu ısıda pişirdikten sonra fırını 175 C ye düşürüp 30 dakika daha pişirin
Kürdan testi yaparak fırından çıkarın
9- 15 dakika kalıpta soğutup kalıbın kenarlarından bıçakla geçerek keki çıkartın
10- Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul