Yalnız Mesajı Göster

Unsuz Havuçlu Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Unsuz Havuçlu Kek Tarifi



Unsuz Havuçlu Kek tarifi

Malzemeler:

(20cm kek kalıbı için)

- 4 adet Yumurta Sarısı (80 gr)

- 40 gr bal

- 120 gr iyi rendelenmiş havuç

- 1 yemek kaşığı rom (opsiyonel) 15ml

- 1 çay kaşığı vanilya özütü 5 ml Yada ½ paket vanilin

- 180 gr iyi çekilmiş badem tozu

- 4 adet yumurta beyazı (120 gr)

- 1 tutam tuz

- 100 gr toz şeker

- Pudra şekeri

Hazırlanışı:

1- 20 cmlik kek kalıbının alt kısmını hafifçe yağlayarak aynı çapta kestiğiniz yağlı kağıdı yerleştirinKalıbın yan yüzeyini yağlamanıza gerek yok

2- Toz bademi tavaya alarak düşük ateşte karıştırarak biraz kavurunKavurmak bademin nemini alıp tadının daha baskın hissedilmesine yol açacaktır

3- Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını tuz ve şekerle birlikte köpük haline gelene kadar çırpın(Çok sert olmamalıdır)

4- Yumurta sarılarını bal ile yüksek hızda 2-3 dakika kabarıp beyazlaşana kadar çırpın

5- Rende havuçları(suyuyla birlikte),rom ve vanilyayı karıştırın

6- Elekten geçirdiğiniz toz bademi ekleyip karıştırın

7- Yumurta beyazlarını spatula yardımıyla karışıma söndürmeden ekleyinFazla karıştırıp sulanmasına izin vermeyin

8- Hamuru kek kalıbına döküp 190 C de ısıtılmış fırına verin10 dakika bu ısıda pişirdikten sonra fırını 175 C ye düşürüp 30 dakika daha pişirinKürdan testi yaparak fırından çıkarın

9- 15 dakika kalıpta soğutup kalıbın kenarlarından bıçakla geçerek keki çıkartın

10- Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyip servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla