Yalnız Mesajı Göster

Kayıslı Mus Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayıslı Mus Tarifi



Kayıslı Mus Tarifi

150 gr labne peyniri
05 ml krema
500 gr kayısı
1 adet limon
2 adet fruktoz
4 adet jelatin yaprağı

Kaynar suda kayısıları 1 dakika tutun ve süzün Sonra kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın Kayısıları limon suyu ve fruktoz ekleyerek mikserden geçirin Jelatin yapraklarını bir süre soğuk suda tuttuktan sonra sıkın ve bunları 2 kaşık su ile Ben-Maride eritin ve hemen kayısılı püreye katın Peynir ve kremayı da birbirleri ile iyice çırpıp bu püreye yedirin Musunuzu 4 tane kaseye (ya da kadehe) koyun ve buzdolabında 3 saat bekletin Çok soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla