Konu
:
Muhallebili Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Kadayıf Tarifi
Muhallebili Kadayıf Tarifi
Gerekli malzeme:
500 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı veya margarin
1,5 lt süt
250 gr tozşeker
1 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve fincanı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
1 tutam tuz
Şerbet için:
500 gr toz şeker
Yarım litre su
1 çorba kaşığı limonsuyu
Üzerine serpmek için; yeşil fıstık veya ceviz
Bir tencereye süt, şeker, pirinç unu, nişasta, yumurta sarıları ve tuz koyup iyice çırpın
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın
2 Şerbetini hazırlamak için de bir tencerede su ve şekeri kaynatın
Limonsuyu ekleyip bir kez daha kaynatın ve soğumaya bırakın
Şerbetini hazırlamak için de bir tencerenin içinde su ve şekeri kaynatın
Limon suyu ekleyip biraz daha kaynatın ve soğumaya bırakın
Yağı eritip ılımaya bırakın
Bir çorba kasesini kullanarak kasenin içini kaplayacak miktarda kadayıfı kasenin içine yerleştirin
Ortasına 2-3 kaşık kadar muhallebi (krema) doldurup kadayıfı kenarlarından toplayarak kapatın
Yağlanmış fırm tepsisine kaseyi kapatarak kadayıf topunu çıkarın
İşlemi tekrarlayarak içi kremalı kadayıf toplarını fırın tepsisine yerleştirin
t Eritilmiş margarini kadayıfın üzerine gezdirerek döküp tepsiyi 160 derece firma verin
Üzerleri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın
Hazırladığınız ılınmış şerbeti üzerlerine döküp soğumaya bırakın
Ceviz veya fıstıkla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul