Konu
:
Muhallebili Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muhallebili Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Muhallebili Kadayıf Tarifi
500 gr kuru kadayıf
1 çay bardağı ceviz
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı Yonca yağ
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
Vanilya
6 yemek kaşığı şeker
Önce muhallebimizi hazırlıyoruz bunun için süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı kaynayana kadar karıştırıyoruz sonra soğuması için kenara alıyoruz
Geniş bir teflon tencereye kadayıf şeker yağ ve kırılmış cevizimizi koyup ocağımızı yakıyoruz kadayıflar kızarana kadar sürekli karıştırıyoruz güzel karışmazsa kadayıflar yanabilir soğuduğunda kadayıfların yarısını sevis tabağına döküyoruz sonra muhallebimizin tamamını döküp kalan kadayıflan üstüne serpiyoruz ister dilimleyerek isterseniz servis tabağında servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul