Konu
:
Limonlu Turta
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Turta
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Turta
Limonlu Turta
Malzemeler;
Tart Hamuru:
125 gr tereyağ (soğuk)
65 gr pudra şekeri
210 gr un
1 paket vanilya
Limonlu Krema:
250 ml süt
30 gr un
10 gr nişasta
85 gr şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
1 limonun kabuğu
Yapılışı:
1
Tart hamurunu hazırlarken, pudra şekeri ve soğuk tereyağını parmak uçlarıyla birbirine yediriyoruz
Daha sonra un ve vanilya ekleyerek, parmak uçlarıyla hamuru toparlıyoruz
Eğer çok yoğurursak hamur hemen yumuşuyor ve pişerken gevrek olmuyor
2
Hazırladığımız hamuru 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra merdana ile hamuru 3-4 mm açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştiriyoruz
Hamurun kabarmaması için çatal ile delikler açıyoruz
Üzerine alüminyum folya sararak nohut veya fasulye gibi ağırlık yapacak malzeme koyarak 160 derece fırında 20 - 25 dk pişiriyoruz
3
Krema için, yumurta ile şekeri çırparak kaynayan süte yavaş yavaş ilave ediyoruz
Un ve nişastayı bir miktar soğuk süt ile çırparak açtıktan sonra karıştırarak ağır ateşte kaynayan süte ekliyoruz
Limon suyu ve limon kabuğu ekleyip ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyerek biraz ılınmasını bekliyoruz
4
Tart hamuru piştikten sonra üzerini 1-2 kaşık süt ile ıslatıp kremayı ilave ediyoruz
İnce dilimlenmiş limonları tavada şeker ile 1-2 dk pişiriyoruz
Limonları kremanın üzerine koyuyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul