Konu
:
Franbuazlı Çikolatalı Kalp Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Franbuazlı Çikolatalı Kalp Pasta Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Franbuazlı Çikolatalı Kalp Pasta Tarifi
Franbuazlı Çikolatalı Kalp Pasta Tarifi Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler
[/B]
* 4 Adet yumurta
* 1 Su bardağı toz şeker
* 1 Paket vanilya
* 1 Paket kabartma tozu
* 1 Adet limon kabuğu rendesi
* 250 gr Franbuaz
* 5 Çorba kaşığı damla çikolata
Kreması için
* 3 Su bardağı süt
* 1 Su bardağı toz şeker
* 4 Yemek kaşığı un
Şantisi için
* 1 Paket toz şanti
* 1 Su bardağı süt
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz
Üzerine toz şekeri döküp mikserle karıştırıp köpürtüyoruz
Unu, vanilyayı, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz
Hamur kek kıvamında olacak
Kalp şeklindeki pasta kalıbına koyup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiriyoruz
Bir tencereye sütü, toz şekeri, unu koyup çırpma teiiyle ka rıştırarak kaynatıyoruz
Koyulaşınca tahta kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz
Pişirip soğumaya bırakıyoruz
Toz şantiyle sütü köpürtüp bir İki kaşık kremaya koyup yumuşak kıvamda olmasını sağlıyoruz
Soğumuş olan pasta kekini üç dilime kesiyoruz
İlk dilimi şerbetle ıslatıyoruz
Üzerine kremanın yarısını koyup franbuazı ve çikolatayı serpiyoruz
İkinci katı koyup şerbetliyoruz
Krema, franbuaz ve çikolata koyup üçüncü katı koyuyoruz
Biraz bastırıyoruz
Pastanın üstünü ve yanlarını şantiyle kaplıyoruz
Şanti torbasıyîa üzerini süslüyoruz
Üzerine franbuaz tanelerini ve çikolata parçalarını koyup buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul