Konu
:
Bademli Elma Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Elma Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Elma Tatlısı Tarifi
Bademli Elma Tatlısı Tarifi
10 orta boy elma
200 gr toz badem
5 yumurta akı
3
5 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
Kiraz şekerlemesi
Fıstık ezmesi
Elma dilimleri
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyun
Sebze oyacağı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın
Tencereye dizip üzerlerini örtecek kadar su ekleyin
Elmalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın
Elmaları fırın tepsisine dizip üzerlerine 3 su bardağı tozşeker serpin
Elmaları haşladığınız suyun birazını ilave edin
Tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, elmalar hafif pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Toz badem, yarım su bardağı tozşeker ve yumurta aklarını derin bir kaba alın
Katı bir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın
Karışımı sıkma torbasına doldurun
Elmaların ortasındaki boşluklara bademli karışımdan sıkın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika daha pişirin
Üzerleri kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Elma dilimleri, kiraz şekerlemesi ve fıstık ezmesiyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul