Konu
:
İshakiye Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İshakiye Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İshakiye Tatlısı Tarifi
İshakiye Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı sıcak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç unu
1 çaybardağı ince çekilmiş badem(çiğ bademi soğuk suda biraz bekletip kabuklarını soyduktan sonra rondoda çekin)
1, 5 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Tereyağını tencereye koyup, pirinç unu ve çekilmiş badem ile birlikte kısık ateşte kavurun
Sıcak sütü azar azar ekleyerek ve sürekli aynı yönde hızlı karıştırarak topaklanmayı engelleyin
Şekeri katın
Karıştırmaya devam edip kaynayınca ateşten alın
İsterseniz kaselere alın, isterseniz benim gibi dondurma kaşığıyla top top yapıp servis edin
Üzerini çekilmiş bademle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul