Yalnız Mesajı Göster

İshakiye Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İshakiye Tatlısı Tarifi



İshakiye Tatlısı Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı sıcak süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç unu
1 çaybardağı ince çekilmiş badem(çiğ bademi soğuk suda biraz bekletip kabuklarını soyduktan sonra rondoda çekin)
1, 5 su bardağı toz şeker



Yapılışı
Tereyağını tencereye koyup, pirinç unu ve çekilmiş badem ile birlikte kısık ateşte kavurunSıcak sütü azar azar ekleyerek ve sürekli aynı yönde hızlı karıştırarak topaklanmayı engelleyin Şekeri katın Karıştırmaya devam edip kaynayınca ateşten alınİsterseniz kaselere alın, isterseniz benim gibi dondurma kaşığıyla top top yapıp servis edinÜzerini çekilmiş bademle süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla