Yalnız Mesajı Göster

Yalanci Profiterol Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalanci Profiterol Tarifi



Yalancı Profiterol Tarifi

• 1 paket tuzsuz etimek
• 1 litre süt
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı margarin
• 1 paket krem şanti
• 1 paket hazır çikolata sosu
• 2,5 çay bardağı süt



Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocaktan almadan margarini ilave edip karıştırın
Ocaktan alın ve başka bir kaba aktarın 10 dk ılınmasını bekledikten sonra 5-10 dakika kadar mikserle çırpın sonra içine toz olarak kremşantiyi ekleyin bu şekilde 5 dakika daha çırpın
Etimekleri iri iri kırıp, dikdörtgen bir kaba yerleştirin Üzerine muhallebiyi döküp 1 kere karıştırın
Son olarak çikolata sosunu 2,5 çay bardağı süt ile pişirin 5 dakika bekletip muhallebinin üzerine dökün
İyice ılındıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletin Servis yaparken profiterol görüntüsü verebilmek için kaşık ile top top alıp tabaklara koyabilirsiniz

NOT: kremşantiyi her zaman kutu içinde satılan 2 li poşetlerden tercih edinkutunun içindeki kağıt ambalajlı şantiler her zaman iyi sonuç verirnaylon poşetteki kremşantilerin tadı değişik ve yağlı oluyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla