Yalnız Mesajı Göster

Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi



Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
Karamel için:
3 çorba kaşığı toz şeker

Önce şeker tavaya alınır ve kısık ateşte fazla karıştırmadan karamelize olması sağlanır Karamel ıslatılmış 6 adet komposto kaseseine paylaştırılır Sonra tencereye irmik, süt, şeker, limon kabuğu, limon suyu konur Orta ateşte sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirilir İçinde karamel olan kaselere konur Buzdolabında 1 gece bekletilir ve ertesi günü servis tabağına ters çevrilir

Alıntı Yaparak Cevapla