Konu
:
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
Karamel için:
3 çorba kaşığı toz şeker
Önce şeker tavaya alınır ve kısık ateşte fazla karıştırmadan karamelize olması sağlanır
Karamel ıslatılmış 6 adet komposto kaseseine paylaştırılır
Sonra tencereye irmik, süt, şeker, limon kabuğu, limon suyu konur
Orta ateşte sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirilir
İçinde karamel olan kaselere konur
Buzdolabında 1 gece bekletilir ve ertesi günü servis tabağına ters çevrilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul