10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Elma Şekeri Tarifi
Karamelli elma şekeri tarifi
4 adet yeşil elma
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su,
6 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı esmerşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Yarım su bardağı kıyılmış badem şekeri
Tozşeker su, süt ve teryağını yapışmaz derin bir tavaya alıp ocağa koyun Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin Üzerinde kçpükler oluştuğunda esmer şeker ve limonu ilave edin Karışım açık karamel rengini alınca tavayı ocaktan almadan elmaları karamele bulayın Üzerine kıyılmış badem şekeri serpin Nane yaprakları ile süslenmiş çöp şişlere batırarak servis yapın

Muhallebi Lokumu Tarifi
MALZEMELER ;
3 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 pk vanilya
2 nohut büyüklüğünde damla sakızı ( isteğe bağlı)
1 poşet kremşanti,
1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
2 adet muz ( isteğe bağlı)
İri dövülmüş fındık veya ceviz,(ben kullanmadım)
Bolca hindistan cevizi
Damla çikolata (bunu da kullanmadım)
HAZIRLANIŞI ;
Sütün içine ; unu, toz şekeri ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişirin İndirmeye yakın damla sakızını ve vanilyayı ilave edin 25 - 40 cm arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin Pişen muhallebinizi tepsinin her yerine eşit miktarda döküp, kaşık sırtı ile düzeltin 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayın Tercihe bağlı olarak krem şantinizi kakaolu da hazırlayabilirsiniz
Bu şekilde hazırlanan tepsiyi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletin Dolaptan aldığınız muhallebinin üzerine iri kıyılmış fındık veya ceviz serpiştirip,enine 3'e - boyuna 4'e kesip, (12 parça) herbir parçanın kenarına muz çubuğu koyup, (isteğe bağlı) kakaolu için fındık veya ceviz serpiştirdikten sonra damla çikolata ilave edebilirsiniz Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırırsanız zaten hindistan cevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır Bu parçayı rulo yaparak,hindistan cevizi dolu tabağa alıp, çabuk hareketlerle birkaç kere döndürdükten sonra kağıt muffin (küçük kek) kalıplarına yerleştirerek servise hazırlayabilirsiniz
zaman:
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi
Malzemeler ;
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincan un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı robottan geçirilmiş ıspanak yaprakları
3 adet muz
2 paket krem şanti
kremşantiyi çırpmak için 1,5 subardağı süt
Yapılışı ;
Yumurtayı şekerle birlikte mikser yardımıyla koyu bir kıvam alana dek çırpalım Ardından süt ve yağı ilave ederek çırpmaya devam edelim İstenilen kıvama gelince un ve kabartma tozunu ekleyelim Robottan geçirilmiş 1 su bardağı ıspanak yapraklarınıda ekleyerek yağlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltarak 180 derecede pişirelim Krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle hazırlayaım Kekimiz pişince ve ılıdıktan sonra ortadan ikiye keselim üst parçasını robottan geçirelim Kekimizin alt parçasını az bir sütle ıslatalım Üç tane muzu halka keselim ve kekimizin alt kısmına döşeyelim hazırladığımız kremşantiyi tepeleme muzların üstüne sürelim Robotta ufaladığımız kekleri krem şantinin üzerine serpiştirelim En az 6 saat buzdolabında beklettikten sonra servise hazır
|
|
|