Konu
:
Alaska Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alaska Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alaska Pastası Tarifi
Alaska Pastası Tarifi
Malzemeler
Pandispanya için:
1 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı şeker
6 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon rendesi
Sos için:
1/2 fincan Nescafe
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
Krema için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta sarısı
1 fincan pirinç unu
1 paket vanilya
1/2 fincan mısır nişastası
200 g frambuaz
200 g vişne
200 g kivi
Hazırlanışı:
Pandispanya yapımı için yumurtanın sarısı ile beyazı ayrıştırılır
Yumurtaların beyazı koyu köpük hâlini alıncaya kadar çırpılır
Yumurtaların sarıları ise şekerle birlikte çırpılır
Daha sonra yumurtalar birbirlerine karıştırılarak 5 dakika daha çırpılır
Elenmiş un ve limon rendesi ilave edilir
Fırın tepsilerinin içine yağlı kağıt serilir ve harç bu kağıtların üzerine dökülerek daha önceden ısıtılmış lan 175 derecelik fırına sürülür
Piştikten sonra tepsiden çıkarılır ve soğumaya bırakılır
Krema için sütün içine şekeri çoğunluğu dökülerek ocakta kaynatılır
Ayrı bir tencerede 4 yumurta sarısı, kalan şeker ve vanilya çırpma teliyle iyice çırpılır
Daha sonra pirinç unu ve nişasta da çırpılmış harcın içine dökülerek 1-2 dakika daha çırpılır
Bu karışımın içine ocakta kaynatılan süt dökülerek, topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır
Sos için Nescafe, şeker ve su birlikte karıştırılır
Pandispanya ortadan ikiye bölünerek, üzerine Nescafe'li sos serpiştirilir
Krema da kekin üzerine eşit şekilde süzülerek, üzerine frambuaz konulur ve kekin diğer parçası üzerine kapatılır
İsteğe göre üzerine kremşanti sürülerek vişne ve kivi ile süslenir
Soğuk servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul