Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi



Susamlı Kuru Kayısı Tatlısı tarifi

20 adet kuru kayısı
4 çorba kaşığı çiçek yağı
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı su
1 avuç susam

Kayısılar yıkanır, suyu süzülür Tencereye yağ konur, kızınca kayısılar atılır 8-10 dakika kısık ateşte kızartılır Sonra üzerine şeker serpilir ve karıştırılır Sıcak su eklenir, şekerli su ağdalaşana kadar pişirilir Daha sonra kayısılar servis tabağına aktarılır Üzerine pişirme şerbeti gezdirildikten sonra susam serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla