Yalnız Mesajı Göster

Şekerbura Tarifi ( Azeri )

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şekerbura Tarifi ( Azeri )



Şekerbura Tarifi ( Azeri )

Malzemeler
50 gram tereyağı
100 gram yoğurt
bir tutam tuz
1 yumurta
1 gram vanilya
500 gram un
15 gram maya
350 gram fındık içi
350 gram toz şeker

Yapılışı
İlk başta şekerburaların içerisine konacak iç hazırlanır İç için fındıklar tavada kavrulur Kavrulmuş fındıklar vurularak kabuklardan temizlenir Kabuksuz fındıklar badem makinesinden çekilerek un haline getirilir Elde edilmiş fındık ununa şeker tozu da katılarak iyice karıştırılır Vanilya da ilave edilir Fındık yerine badem veya ceviz de kullanılabilir
Şekerbura içi hazır olduktan sonra hamur hazırlanır Önce ılık süte tuz ve maya katılır, sonra, yoğurt ve eritilmiş tereyağı eklenerek karıştırılır Un ilave edildikten sonra sert hamur yoğrulur ve üzeri kapatılarak 30 – 40 dakika sıcak yerde bekletilir Sonra küçük parçalara ayrılarak 2 mm kalınlıkta açılır, ve 6 – 8 cm çapta daireler şeklinde kesilir
Kesilmiş bu dairelere önceden hazırlanmış iç konur ve ortasından katlanarak kenarları üst üste gelecek şekilde bükülerek kapatılır Özel cımbızla üzerine değişik nakışlar vurulur, ve önceden 160 – 180oCye kadar ısıtılmış fırna sürülerek 25 – 30 dakika pişirilir
Hazır şekerburalar yukarıda anlatıldığı gibi korunursa, 2 – 3 hafta sertleşmeden tazeliğini korur

Alıntı Yaparak Cevapla