Konu
:
Marmelatlı Sandöviç Bisküvi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Sandöviç Bisküvi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Sandöviç Bisküvi Tarifi
Marmelatlı Sandöviç Bisküvi Tarifi
180 gr portakal suyu (ya da sulandırılmış reçel)
360 gr tereyağ
7 tane yumurta
200 gr badem
180 gr pudraşekeri
540 gr un
1/2 limonun kabuğu (rendelenmiş)
kayısı marmelâdı
Un hamur tahtasına konup ortası çukurlaştırılır, tereyağı konur
Keskin bir bıçakla un ve tereyağı kıyılır gibi iyice karıştırılır
Rendelenmiş limon kabuğu, portakal suyu (ya da reçel suyu) pudra şekeri ve yumurtanın sarıları da ilâve edilerek hepsi birden yoğrulur, serince bir yerde yarım saat kadar bırakılır
Sonra hamur tahtası üzerine alınır ve 3-4 milimetre incelikte açılır
Ağzı, suya batırılmış küçük pasta kalıpları ile istenilen biçim ve büyüklükte pastalar halinde kesilir
Parçaların üstleri yumurtalar sürüldükten sonra çok küçük kıyılmış bademlerle süslenir, bir tepsiye alınır
Orta ateşli fırında pişirilir
Fırında pişirilme işi tamamlandıktan sonra tepsiye gelen alt kısımlarına kayısı marmelâdı sürülür, iki bisküvi birbirine bu kısımlarından yapıştırılıp bekletilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul