Konu
:
İtalyan Merengi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Merengi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Merengi Tarifi
500 gr
tozşeker (2 su bardağı)
200 ml
su
8 adet yumurta akı
Şekeri ve suyu bir tencereye koyarak bir taşım kaynatın
Tencerenin kenarlarını ıslatılmış bir frıça ile sürekli temizleyerek karışımı 140° C'ye kadar ısıtın
Yumurta aklarını bir çırpma teli veya mikser ile çırparak kar haline getirin
Şekerli karışım 140° C'ye geldiğinde yumurta aklarını çırpmayı sürdürerek yavaş yavaş yumurta karma ekleyin
Karışımı tamamen soğutuncaya kadar çırpmayı sürdürün
Soğuyunca merenginizi kullanın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul